• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

 

 

 

 

A képviselő-testület 2013 májusában elvi döntésével megteremtette annak lehetőségét, hogy a tervek szerint uniós pénzből a Dunakesziek régi álmát valóra váltva egy tanuszodával rendelkező, önkormányzati tulajdonú sportközpont épüljön a városban.

 

A ciklusban több olyan fejlesztés történt - pingpong terem, birkózóterem, BMX pálya, műfüves pálya, a városi tulajdonba került "Magyi" sporttelep intenzív fejlesztése  - amelyek nagyban növelték a sportolási lehetőségeket, azonban az egyre élénkülő városi sportéletnek köszönhetően Dunakeszi sportcsarnoka és fedett tornatermei megteltek, óriási igény jelentkezett további helyek kialakítására, az pedig mindenki számára köztudott, hogy a város lakosságának régi vágya egy fedett tanuszoda megépítése. Emellett büszkén mondhatjuk, hogy városunk fiataljai országos és nemzetközi versenyeken is egyre több sportsikert érnek el. Szeretnénk, ha számukra megfelelő felkészülési hátteret tudnánk biztosítani.

Mindezekre megoldást jelentene egy korszerű, fedett, nagyobb létszámú nézőt (2300) befogadni képes, versenyek rendezésére alkalmas kézilabda pályával, és tanuszodával rendelkező sportközpont, ami a városban működő sportszervezetek, egyesületek utánpótlás-nevelésének és a lakossági tömegsport bázisa is lenne. A központ megépítésével a versenysport támogatása mellett a másik célunk, hogy az utóbbi pár évben tapasztalható egyre növekvő „sportolókedvet” megfelelő módon tudjuk kiszolgálni, illetve erre ösztönözni a lakosságot. A létesítmény felépülésével egy sokféle mozgás lehetőséget nyújtó bázis valósulhatna meg a városban.

 

 

A Sportközpont felépülésével új dimenzióba léphetne Dunakeszi

Az új városi sportközpont megépülésével nem csak egy létesítménnyel gazdagodna a város, de ezzel párhuzamosan Dunakeszi regionális sport és kulturális központtá is válna. A rangos országos és nemzetközi versenyeknek és a szuperkoncerteknek köszönhetően a helyi idegenforgalom is fellendülne városunkban.

Erre a legmegfelelőbb területnek a Dunakeszi Repülőtér csücske bizonyult, ugyanis:

  • A terület 93 hektárjából a sportközpont épülete csupán közel 1 hektárnyi területet foglalna el
  • Könnyen megközelíthető (autópálya közelsége, városon belüli jó megközelíthetőség, helyi járat megállója)
  • Közvetlenül nem lakóházak mellett fekszik
  • A helyi építési szabályzatnak megfelel és közművesített
  • A beruházáshoz nem kell telket vásárolnia az önkormányzatnak

 

Az uniós pénzből felépülő sportközpont az előzetes becslések szerint önfenntartó lenne, így bár Dunakeszi lenne a tulajdonos, a városnak terveink szerint nem kerülne pénzébe sem a megépítés, sem a fenntartás. 

Az előzetes tervek szerint az épület meghatározó két fő funkcionális egysége az Uszoda és a Sportcsarnok. A medencetérben található a sportmedence, a tanmedence és a wellness központ. A sportcsarnokban két meghatározó méretű csarnoktér található: multifunkcionális csarnok, és bemelegítő csarnok. A két csarnokrész egymástól függetlenül is használható, és össze is nyitható – így lehetőség van több kisebb párhuzamos esemény megtartására is. A szuperkoncertekre az összenyitásnak köszönhetően akár 4500 főt is képes lenne befogadni az épület.

 

A linkre kattintva megtekinthető a prospektus:

Dunakeszi Sportközpont

 

sportközpont2

 

 

sportközpont1

Sneakers
Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló