Akadálymentes verzió ki/be
A Mi városunk Önkormányzat Ügyintézés

Az utóbbi években több ezren költöztek Dunakeszire. Az újonnan beköltözők és a tősgyökeres lakók egyformán fontosak számunkra. Önkormányzatunk az összefogásra és együttműködésre törekszik mind a lakossággal, mind a vállalkozókkal. Ügyfélbarát és szolgáltató hivatal, közösségi összefogás, partneri viszony – ezek azok az alapvetések, amelyektől a város hatékony működtetését és a lakosság javuló elégedettségét reméljük.

A „Dunakeszi, a Mi városunk” egy civil kezdeményezésű program, amely tavaly indult útjára. Célja, hogy az itt élők büszkék legyenek és lehessenek arra, hogy Dunakeszi lakosai. Ez a politikától mentes összefogás, a lokálpatrióta értékeket és a közösségi együttműködést kívánja életre hívni. Célunk, hogy mindenkit bevonjunk a kezdeményezésbe, ezért hoztuk létre rendezvényeinket, eseményeinket, a város kulturális és közösségi életét összefogó Dunakeszi Programirodát, valamint a városi kiadványokat, amelyek mind-mind lehetőséget teremtenek arra, hogy igazi közösséggé válhassunk. Mellékeljük Önnek a legfrissebb Kultúrnegyedet, városunk programfüzetét illetve egy dunakeszi térképet.

Büszkék vagyunk az elért eredményeinkre és hisszük, hogy közösen az előttünk álló években is hasonló sikereket érhetünk el.

Munkánkhoz városunk történelméből tudunk erőt meríteni. A rendelkezésünkre álló források szerint eleinknek többször is újra kellett kezdenie az életet ezen a helyen. Mindig voltak olyanok, akik értelmét látták annak, hogy itt éljenek és boldoguljanak. Mi lehetett az a titok, amely őket erre vezette? Azt gondoljuk, a hely adottsága: a főváros és a Duna közelsége, a kedvező domborzati adottságok és mindezek együttesen megélhetést, biztos jövőt tudtak, s tudnak még napjainkban is nyújtani. Több mint 750 évvel ezelőtt született az a dokumentum, amely először tesz említést településünkről, Kezew néven. Az a hely, ahol néhány család akkor megvetette a lábát, ma már közel 42 ezer ember lakóhelye, otthona.

Korabeli jelentőségét mi sem jelzi jobban, minthogy az első hazai vasútvonal egyetlen köztes megállója Dunakeszin volt. S vajon hányan gondolnak arra egy-egy pirosló paradicsom elfogyasztása során, hogy itthoni meghonosítói helybéliek voltak. Méltán emlékezhetünk meg azokról is, akik megalapították a mára határainkon túl is ismert és elismert alagi lóversenypályát, az ahhoz tartozó istállókkal és lótartási kultúrával. De beszélhetnénk a járműjavítóról vagy éppen a repülőtérről is.

Mára Dunakeszi a magyarországi kistérségek közül a második legfejlettebb térség központi településévé nőtte ki magát. Köszönheti ezt az itt élők szorgalmának, lokálpatrióta szellemének, az előrelátó és folyamatos fejlődésnek. Mindez nem kis dolog Budapest tőszomszédságában.
Közel ezer polgár dolgozik nap mint nap azon, hogy a város oktatási, kulturális és egészségügyi rendszere minél magasabb szinten szolgálja az itt lakókat.
Céljaink szerint a város további fejlődését az itt lakók életminőségének javulása, egy fejlett, élhető város megteremtése kell, hogy meghatározza.


Büszkék vagyunk múltunkra, és ehhez méltóan, mától Önnel közösen építjük jövőnket.

Air Max 270 Men