• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ
 

 Kapcsolat:

 Telefon: 0627/542-800

 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">

         

 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">

Hatáskörrel rendelkezik:

járásszékhely települési önkormányzat jegyzője (továbbiakban: építésügyi hatóság) és járási hivatal járási építésügyi hivatala (továbbiakban: építésfelügyeleti hatóság)

 

Eljárást megindító irat benyújtásának módja:

  • az építésügyi hatósági engedélyezési eljárást támogató elektronikus dokumentációs rendszer (ÉTDR) (www.etdr.gov.hu) tárhelyének igénybevételével elektronikusan,
  • papíralapon kitöltött ÉTDR nyomtatványon (ügyfélfogadási időben hatóságunknál, kormányablakoknál, építésügyi szolgáltatási pontoknál)  

Ügymenet leírása:

Kérelemre, vagy az ingatlan-nyilvántartást vezető első fokú ingatlanügyi hatóság hivatalból folytatott eljárása esetén az Országos Építésügyi Nyilvántartásból megismerhető adat, tény, állapot, vagy helyszíni szemle alapján a telken meglévő építmény vagy önálló rendeltetési egység jogszerűségére az építésügyi hatóság, vonatkozó adat, tény igazolása céljából az építésügyi hatóság hatósági bizonyítványt állít ki.

Kérelemre, vagy az ingatlan-nyilvántartást vezető első fokú ingatlanügyi hatóság hivatalból folytatott eljárása esetén az Országos Építésügyi Nyilvántartásból megismerhető adat, tény, állapot, vagy helyszíni szemle alapján a telken építmény meglétére vagy hiányára az építésfelügyeleti hatóság, vonatkozó adat, tény igazolása céljából az építésügyi hatóság hatósági bizonyítványt állít ki.

A hatóság a hatósági bizonyítvány kiadását megtagadja, ha kiadása jogszabályba ütközik, vagy az ügyfél valótlan vagy olyan adat, tény, állapot igazolását kéri, amelyre vonatkozóan a hatóság adattal nem rendelkezik.

Ügyintézési határidő:

A hatósági bizonyítvány kiállítása iránti kérelem ügyében az építésügyi hatóság az eljárás megindulásától számított tíz napon belül dönt.

A 2004. évi CXL. törvény alapján az ügyintézési határidőbe nem számít be a hiánypótlásra, illetve a tényállás tisztázásához szükséges adatok közlésére irányuló felhívástól az annak teljesítéséig terjedő idő.

Ügyintézéshez szükséges mellékletek:

Kötelező melléklet nincs meghatározva. A 2004. évi CXL. törvény alapján a tényállás tisztázásához szükséges dokumentumok benyújtására a hatóság hiánypótlási felhívást bocsáthat ki.

Eljárás illetéke:

Az építésügyi hatóságnál indított az ingatlan adataiban bekövetkezett változásnak az ingatlan-nyilvántartásban történő átvezetéséhez, vagy tény, állapot, egyéb adat igazolásához az építésügyi hatóság hatáskörébe tartozó hatósági bizonyítvány kiadása 20 000 forint.

Vonatkozó jogszabályok:

Letölthető dokumentum:

ÉTDR kérelem nyomtatvány

Zapatillas de baloncesto Nik
Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló