• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ
  Telefon: 27/542-800
   E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
 

Ügyleírás:

December 24-én – a vendéglátó üzletek, szálláshelyek, a virág-, az édességüzletek és az üzemanyagtöltő állomások, továbbá a közforgalmú vasúti és buszpályaudvaron, repülőtéren, illetve az üzemanyagtöltő állomáson belül működő üzletek kivételével – az üzletek 14 óráig tarthatnak nyitva.

I. Üzletek

A kereskedő köteles az üzlet nyitva tartási idejét az üzlet létesítésére vonatkozó bejelentésben vagy a működési engedély iránti kérelemben, illetve az abban bekövetkező változást, az azt megelőző nyolc napon belül a kereskedelmi hatóságnak bejelenteni.

A 2016. évi XXIII. törvény 2016. április 15-én módosította a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzésre vonatkozó egyes törvényeket. A törvénymódosítás értelmében 2016. április 16-tól az üzlet nyitva tartási idejét a vásárlási szokások, a foglalkoztatottak és a lakókörnyezet érdekeinek figyelembevételével a kereskedő állapítja meg.

A nyitvatartási idő változás bejelentését írásban kell megtenni a kereskedelmi hatóság – azaz Dunakeszi Város Jegyzője - felé, az oldal alján letölthető formanyomtatványon.

A kereskedő nyitva tartási idejét az üzlet bejáratánál jól látható helyen köteles feltüntetni a vásárlók megfelelő tájékoztatása érdekében.

A vendéglátóhelyek és üzletek éjszakai (22.00 és 06.00 óra közötti) nyitva tartási rendjének szabályozása a helyi önkormányzatok hatáskörébe tartozik. Dunakeszin a kereskedelmi üzletek számára az éjszakai nyitva tartáshoz nem szükséges külön kérelem benyújtása, elegendő azt az üzlet nyitásakor, vagy a nyitvatartási idő változásakor a formanyomtatványon jelezni.

Amennyiben a kereskedelmi üzletek éjszakai nyitva tartásával kapcsolatban a lakosság, illetve a rendőrség vagy más hatóság részéről panasz, kifogás érkezik, a képviselő-testület hatáskörrel rendelkező bizottsága, azaz a Pénzügyi és Jogi Bizottság az ügyet, annak összes körülményére tekintettel megvizsgálja, és amennyiben a panaszt kellően megalapozottnak találja, a kereskedelmi üzlet üzemeltetőjét a lehetséges szankciók kilátásba helyezése mellett figyelmeztetésben részesíti.

Amennyiben ugyanazon üzemeltető ellen ismételten kifogás érkezik, a Pénzügyi és Jogi Bizottság az üzletben történő 22.00 óra és 06.00 óra között szeszesital árusítást szüneteltetheti, illetve a kereskedelmi üzlet éjszakai nyitva tartását korlátozhatja, továbbá, ha az eset körülményei azt indokolják, az éjszakai nyitva tartását beszüntetheti.

II. Vendéglátóhelyek

A vendéglátóhelyek és üzletek éjszakai (22.00 és 06.00 óra közötti) nyitva tartási rendjének szabályozása a helyi önkormányzatok hatáskörébe tartozik. Dunakeszin a kérdést a vendéglátóhelyek éjszakai nyitva tartásának rendjéről és a közterületi szeszesital-fogyasztás korlátozásának szabályairól szóló 30/2011. (VII.25.) önkormányzati rendelet szabályozza.

A rendelet értelmében vendéglátó üzlet, az ahhoz tartozó terasz, kerthelyiség fő szabály szerint 22.00 óra és másnap 06.00 óra között nem tarthat nyitva.

Amennyiben a vendéglátóhely üzemeltetője 22.00 és 06.00 óra között szeretné vendéglátóhelyét nyitva tartani (akár egy konkrét rendezvény erejéig eseti egyedi nyitva tartással, akár határozatlan időre, folyamatos egyedi nyitva tartással), úgy a képviselő-testület hatáskörrel rendelkező bizottságához, azaz a Pénzügyi és Jogi Bizottsághoz kérelmet kell benyújtania.

Tekintettel arra, hogy a bizottsági döntés előkészítéséhez hozzávetőleg két hét szükséges, kérjük a bizottsági ülést megelőzően legalább 15 nappal megelőzően szíveskedjenek kérelmüket beadni. Amennyiben a kérelem később kerül benyújtásra, úgy az a soron következő bizottsági ülésre kerülhet előterjesztésre. A bizottsági ülések időpontjáról a Polgármesteri Hivatal munkatársai adnak felvilágosítást.

A kérelem-nyomtatványok az oldal alján letölthetőek.

Amennyiben a vendéglátóhely nyitva tartásával kapcsolatban a lakosság, vagy rendőrség, illetve más hatóságok részéről panasz, kifogás érkezik, a Pénzügyi és Jogi Bizottság az ügyet, annak összes körülményére tekintettel megvizsgálja, és amennyiben azt kellően megalapozottnak találja, a vendéglátóhely üzemeltetőjét a lehetséges szankciók kilátásba helyezése mellett figyelmeztetésben részesíti. Amennyiben ugyanazon üzemeltető ellen ismételten kifogás érkezik, a Pénzügyi és Jogi Bizottság az egyedi nyitva tartási rendre vonatkozó engedélyt visszavonhatja.

Letölthető dokumentumok:

Bejelentés nyitvatartási idő változásról

Eseti egyedi nyitvatartási kérelem

Folyamatos egyedi nyitvatartási kérelem

 

2018 Cheap Air Jordan 1 Retro High OG Pine Green/Sail-Black To Buy
Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló